CRAZY LEGS STAFFANSTORP

En fantastiskt rolig motionsdans för hjärta, hjärna och kropp!

Crazy Legs Linedancers är en linedanceklubb som bildades i Staffanstorp 1997.

Vi har våra kurser på onsdagar i Folkets Hus i Staffanstorp. Vi har 13 kurstillfällen och den 14:e gången har vi kursavslutning med mat och dans. Vi är ca 70 medlemmar i klubben och vi vill gärna bli fler. Vid första kurstillfället erbjuder  vi prova-på-linedance. Ingen föranmälan krävs.

I början var det nästan uteslutande westerninspirerad musik men nu dansar vi inte bara till modern country & western utan även till rock, pop, disco och många danser koreograferad till dagens populära låtar.

Linedance är en mycket allsidig dansform med danssteg inlånade från flera dansstilar i världen, t ex cha cha, rumba, rock’n’roll, hip-hop, funk, vals, step m fl. Man behöver ingen partner, man ställer upp sig på rader och dansar på linje efter de stegkombinationer som instruktören lär ut som ingår i just den dansens koreografi. Oftast är det mellan 16-64 steg i varje kombination. Idag finns över 30.000 danser och nya tillkommer hela tiden. Alla danser har sitt eget namn och sina steg som dansarna lär sig utantill.

Linedance dansas i alla åldrar och på alla nivåer från anspråkslös fritidsaktivitet till elitnivå. Det är en motionsform både för kropp och hjärna och dansformen anses också förebygga benskörhet eftersom det ger en allsidig stötbelastning på skelettet. Man behöver ingen speciell klädsel, men man ska inte klä sig för varmt. Skorna ska vara lätta att glida med på golvet när man snurrar.

Vi anordnar linedancekvällar där alla är välkomna att dansa. Det är många från andra klubbar som kommer och dansar då och vi spelar musik efter vad de önskar för danser. Många föreningar anordnar danskvällar så vi åker runt till varandra och dansar. Det blir en väldigt bra gemenskap och man lär känna mycket folk. Alla är glada och positiva för det är detta vi brinner för. Vi åker ibland även utomlands och dansar.

Många utländska koreografer kommer hit till Sverige och håller workshops hos olika klubbar som anlitat dem. Då lär de ut några danser som de koreograferat och sen blir det fest med mat och dans efteråt. Vi brukar ha uppvisning på t ex Bonnamarknaden och Kulturnatten i Staffanstorp. Då får alla som går på kursen vara med om de vill. Då brukar vi vara uppklädda med hatt och boots och ha våra klubbskjortor på oss.

Vill någon ha en utlärning t ex på en privat fest eller firmafest så ställer vi gärna upp på det. Är ni intresserade att vara med på något väldigt kul och inspirerande ska ni maila eller ringa vår instruktör Kerstin Nordfors Johansson och anmäla er.

Mail: crazylegs.stp@gmail.com
Tel: 070-4184989

Vårt motto är: DANSA OCH HA ROLIGT – TILLSAMMANS!